Ușa – o carte de vizită a locuinței tale

       Când am ales tema pentru postarea de astăzi mi-am adus aminte de copilărie, mai exact de așa zisul “mersul la colindat”, și asta pentru că de fiecare dată când sunam la un apartament, noi copii, ne făceam deja o imagine a locatarului, a stării lui financiare, poate chiar și a atmosferei locuinței respective. Și toate acestea doar din imaginea unei simple uși! Ei dar această ușă putea fi împodobită, putea fi o ușă de calitate sau una mai simplă. Ușa poate transmite multe prin culoarea ei, prin forma ei, prin mesajele scrise pe ea, și mai ales prin materialitatea ei.

Ușa în stiluri diferite

      Bucuria, creativitatea și festul sunt întâlnite mai ales în partea orientală unde culorile opulente și elementele ornamentale sunt prezente aproape la fiecare locuință.

UșaSursa foto

UșaSursa foto

        În partea exotică se pune accentul mai mult pe simplitatea formei, paleta de culori este foarte restrânsă, în schimb toate acestea sclipesc datorită vegetației viu colorate.

UșaSursa foto

UșaSursa foto

       În Europa găsim de toate :) creativitate, simplitate, dar și complexitate prin diversitatea culorilor, formelor și stilurilor.

UșaSursa foto

UșaSursa foto

      În contrast cu acestea se întâlnește ușa modernă, minimalistă și rece.

UșaSursa foto

UșaSursa foto

         Bineînțeles că și noi românii avem cu ce să ne mândrim! Vechile clădiri burgheze încă amintesc de bogăția unei țări abandonate pentru modernismul american. Iar ușile tradiționale încă vestesc o credință înrădăcinată în sufletele noastre.

UșaSursa foto

UșaSursa foto

       Pentru cei care se gândesc la o schimbare de look a ușilor din locuințele lor recomand cu plăcere TGG. Ușile sunt de o calitate superioară și, contrar așteptărilor celor care consideră că în România nu mai există lucruri bune, produsele sunt la standardele actuale ale produselor în domeniu. Ușile într-un stil clasic – modern iar materialul este lemn stratificat, dar pentru că nu mă pricep tare bine la aceste date tehnice vă invit să vizitați site-ul lor unde vă puteți delecta cu toate informațiile. :)

Ușa

Sursa foto

Decorează-ți ușa în stilul tău! :D

10 Comments

  1. Ce uși mișto sunt pe site. Mai ales alea exterioare pentru case, că la alea m-am uitat, sătulă să văd la toate vilele termopane albe…

    Reply
  2. foarte fain atat articolul care prezinta o multitudine de stiluri de usi cat si siteul. n- am mai vazut demult usi din lemn masiv, mi – a placut una in mod special de interior din stejar masiv, simpla si eleganta ca si stil. super!

    Reply
  3. motivele exotice mi-au placut cel mai mult, au culori deosebite! in orientul mijlociu au o semificatie spirituala foarte puternica, usile fiind urmate de un gang care nu duce niciodata direct in inima casei, ci te ‘ametesc’ printr-o varietate de ganguri pentru ca locatarii sa-si pastreze intimitatea … ar fi interesant sa vedem astfel de usi colorate si prin vest

    Reply

Leave a Comment.