Stilul retro

       Săptămâna trecută am făcut mici ajustări prin casă și m-am lăsat cuprinsă de culori, că doar e vara! Și, deși e atât de cald și aproape totul începe să arate ca în deșert, culorile sunt prezente. Nuanțele minunate de roșu, roz și galben îmbinate în trandafirii din grădină, albastrul electrizant din bazinul de la strand, verdele parcurilor, și o altă gamă impresionantă de culori pe hainele vecinei de vis-a-vis:). Toate m-au inspirat să scriu despre stilul retro.

Sursa foto

Descriere

      Stilul retro este prezent în anii ’50-’60, dupa o tumultoasă perioadă în gri și kaki (al doilea război mondial), totul reînvie la viață, aducând în locuințe și stilul retro. Imaginația și inventivitatea sunt punctele forte ale acestui stil. Nu există un anumit standard sau tipar pentru stilul retro, și cu toate acestea, toată lumea îl recunoaște atunci când îl vede. Cum se întâmplă asta? Prin elementele atât de tipice și unicate care îl definesc.

Sursa foto

Cum îl recunosc?

      Noul stil retro, adică cel al zilelor noastre, este o combinație între nou și vechi, între clasic și abstract, între low tech și high tech. Elemente decorative preluate din copilăria părinților nostri, și combinate cu cele contemporane într-un mod armonios personalității gazdei.

Elemente tipice:

Culori stralucitoare: roz, galben, albastru, verde, turquoize; precum și combinația alb-negru.

Sursa foto

Linii curbe.

Sursa foto

Tapet cu dieverse modele (geometrice, cercuri, dungi etc.).

Sursa foto

Mobilier în culori aprinse.

Sursa foto

Sursa foto

Și să nu uităm de minunatele pin up girls :D.

Sursa foto

Desenul retro pe perete recomandat de mine.

Sursa foto

O zi plină de culoare tuturor!

Leave a Comment.