Stilul mediteranean

Ah…doar când mă gândesc la minunatele peisaje ale mediteranei cu toate culorile și miresmele ei, simt că încep să alunec ușor pe valurile mării, turcoaze și pline de vietăți, care mai de care mai colorate și minunate, parcă scoase din Paradis! Pentru mine este o lume pe care din totdeauna m-a fascinat, și dacă ar fi să plec vreodată într-un loc după bunul meu plac, și nu după interesele profesionale, acesta cu siguranță ar fi undeva la mediterană.

Sursa foto

Descriere

Acest stil se întinde predominant în sudul Franței, în Spania, Italia și să nu uităm de Grecia :). Aerul mediteranean aduce în locuințe un stil casual&friendly, un stil care te face să te simți confortabil și foarte familiar prin paleta largă de culori pe care o deține. Vibrația landscape-ului exterior, împreună cu lumina radiantă a mediteranei, inundă locuințele de acest tip.

Sursa foto

Cum îl recunosc?

Unul din elemetele majore specifice este atmosfera degajată, redată prin pereții albi din ipsos și elementele de mobilier mari și foarte colorate. Gama de culori este inspirată din peisajele variate oferite de natură. Începând cu apusul (de unde derivă culorile galben, ocru, oranj, roșu), continuând cu splendoarea florală (mov, purpuriu), și terminând cu spectaculoasa mare (care oferă atâtea nuanțe de albastru și turcoaz).

Sursa foto

Elemente tipice

Relaxare – acesta este cuvântul care cuprinde o mare parte din stilul mediteranean.

Sursa foto

Pereții albi – finisajele nu sunt perfecte, caută imaginea rustică a fiecărui material.

Pardoselile de ceramică și mozaicul – băile și bucătăriile aduc un plus de culoare prin aceste detalii.

Scoicile, culorile marine –  redau briza mării în locuințe.

Sursa foto

Și acum ce desen recomand eu pentru pereții voștrii.

Sursa foto

La final aș vrea să menționez că acest stil nu e deloc costisitor, e nevoie doar de îndemanare și multă creativitate pentru a vă transforma casa, și pentru a reda minunățiile din specificul și splendoarea mediteranei. Sper ca v-a plăcut articolul cel puțin la fel de mult pe cât mi-a facut mie plăcere sa îl scriu.

Și un mic tutorial – cum să vă faceți singuri perini în stil mediteranean :).

Sursa video

5 Comments

  1. Frumos articol! Imi place ca pui sursele foto. Ce-mi mai place mie mult la stilul mediteraneean sunt acele detalii din sfori groase (la perdele sau ca opritori de usi etc), ancore ca obiecte de decor si, ce flosesc si la mine acasa, scoici mari peste tot ( eu le folosesc ca sapuniere:) ) .

    Reply

Leave a Comment.