Stilul eclectic

     Am tot văzut acest stil și îmi era atât de drag, încât am vrut să vi-l împărtășesc și vouă. Și toată această simpatie datorită petelor de culoare pe care le oferă, dar și mai mult, datorită variației de stiluri pe care le poți combina. Pentru că aceasta este definiția acestui stil și ceea ce îl reprezintă, armonizarea elementelor din stiluri diferite. Știu, arată ca și cum ar fi un mare morman de ornamente, care au fost aruncate într-o casă eclectică, dar nu e chiar asa :).

    Deși este un mix de elemente, trebuie să fie un element care să le contopească pe toate, într-o atmosferă placută și nu într-una de haos. Eu consider că “liantul” cel mai des folosit, și cel mai ușor de abordat este culoarea, bineînțeles pot fi și altele, textura sau ornamentele de același tip, dar cel mai la îndemână, dupa părerea mea, e să alegeți o culoare pe care să o explorați în diverse moduri.

Sursa foto

Descriere

     Creativitatea și inventivitatea sunt “cireașa de pe tort” a stilului eclectic. Aici trebuie să aveți în vedere ca toate ideile, care le puneți în practică, să exprime personalitatea și caracterul celor care locuiesc într-o casă eclectică.

     Este un stil informal și casual, stârnește sentimentul că elementele sunt puse aletoriu, dar există anumite reguli și un simț estetic care sunt la bază. Tocmai de aceea alegeți elemente diferite, dar care pot fi puse împreună într-un mod armonios. Puteți să alegeți o temă anume, o culoare anume și pe aceasta să vă “cladiți” întreg design-ul interior al locuinței.

Sursa foto

Cum il recunosc?

     Culorile sunt foarte variate, și de cele mai multe ori foarte “tari” , și, oricât ne-ar place nouă CULOAREA (mai ales printre minunatele noastre blocuri înconjurate de asfaltul gri) este necesar, ca aceste nuanțe aprinse să fie legate de culori neutre (alb, gri, crem, etc.). Să nu uitam că există o limită foarte mică între kitch și bun simț, așa că fiți îndrăzneți cu ideile voastre, dar urmați regulile de bază ;).

Sursa foto

Elemente tipice

Culori.

Sursa foto

Ornamente din perioade de timp sau locații diferite.

Sursa foto

Contopire armoniasă a elementelor.

Sursa foto

Creativitate – ceva ce vă puteți face singuri acasă, ieftin și colorat. Pentru mai multe detalii apasați pe “Sursa foto” și găsiți detalii cum vă puteți face acest curcubeu de sticle :).

Sursa foto

Desen pe perete – pentru că am spus mai sus că e importantă amprenta de personalitate în locuințele voastre, vă propun acest desen!

Sursa foto

Un început de săptămână plin de idei vă doresc! Dacă aveți prea multe vă rog să ni le împărtășiți :).

8 Comments

Leave a Comment.