Stilul clasic

        În prezent citesc o carte clasică și pot spune că mi-a captat atenția tare mult,  mai tot timpul e așa cu aceste cărți clasice, am o slăbiciune pentru ele :). Descrierile pline de farmec și cu un spirit atât de special m-au dus în locuri magice, și în care greu ajungi în cărțile contemporane. Din aceste descrieri mi-am dorit să vă scriu o mică părticică a perioadei clasice, și anume despre design-ul interior al acestui stil.

Sursa foto

Descriere

        Stilul clasic e stilul care se bazează pe opulență, pe materiale textile naturale și bineînțeles pe lemnul masiv. Atmosfera rafinată și distinsă a acestui stil comferă o anumită stare de formalitate și comfort, și toate acestea sunt astăzi reinterpretate prin îmbinarea elementelor vechi cu cele noi.

Sursa foto

Sursa foto

Cum îl recunosc?

        Paleta de culori specifice este formată din vișiniu, bordo, verde închis, bleumarin. Culorile calde, neutre sunt adesea în contrast cu elementele de mobilier masiv, de culoare închisă, care abundă de eleganță și opulență prin liniile curbe, rotunjite, cât și prin materialele prețioase adesea întâlnite. Stilul clasic este de cele mai multe ori accesibil pentru locuințele mari, spațioase și foarte înalte.

Sursa foto

Elemente tipice

Tapet – oferă o atmosferă tipică, clasică; în culori profunde, imprimeuri florale sau dungi.

Sursa foto

Candelabre – elemente indispensabile ale stilului clasic.

Sursa foto

Decorațiuni – perne, lumânări, covoare, perdele.

Sursa foto

Mobilă din lemn masiv.

Sursa foto

Desenul pe perete care vi-l recomand. Rame pentru oglinzi, rame foto și candelabre vintage.

Sursa foto

2 Comments

Leave a Comment.