Reciclarea ziarelor vechi

     Bol din ziare vechi

     În Viena se aruncă foarte multe ziare! Tocmai de aceea admirând într-o zi textura ziarelor, m-am gândit cum putem noi, cei care le cumpăram, să le reciclăm. Am găsit o metodă care mi s-a părut destul de bună de aplicat, de reciclat ziarele și care poate fi experimentată în diverse moduri.

Reciclarea ziarelor

Ce aveți nevoie? De aracet, o foarfecă, o folie de plastic, un bol și ziare.

Cum se realizează bolul din ziare? Ziarele se pot tăia în diverse moduri, dupa bunul plac  (nu le recomand prea late), dupa care se scufundă într-un bol în care am pus un 1+1/2 pahar apă și o cească de aracet.  Foile se iau cu grijă, și de aplică pe bolul ales în mai multe straturi – de la 12 straturi în sus.

      În metoda originală ziarele se aplică pe un balon, iar a doua zi acesta se sparge. M-am gândit că această metodă limitează foarte mult dimensiunea și forma produsului final, tocmai de aceea am facut două experimente. Unul în care le-am aplicat direct pe bol,

Reciclarea ziarelor

Reciclarea ziarelor

și altul în care am învelit bolul cu o pungă de plastic, și apoi am aplicat ziarele.

Reciclarea ziarelor

      Primul a eșuat, ziarele de lipesc de bol, dar cel de-al doilea a avut succes. :)

Reciclarea ziarelor

       După toate aceste experimente recomand această tehnică de reciclare a ziarelor mai degrabă pentru câteva ore de relaxare, de creație, sau pentru copii. Întrucât recipentul este destul de fragil, neigienic și nu foarte practic, nu cred că am să în folosesc prea des.

Cu toate acestea orice experiment este un pas înainte pentru știință!

 

Leave a Comment.