Reciclarea hârtiei

    Astăzi m-am hotărât să vă scriu despre recilarea hârtiei pentru că ea este cea mai la îndemană pentru noi toţi: reviste vechi, ziare, cărţi care nu vă mai sunt folositoare (mai rar se întâmplă :) ) şi aşa mai departe. În loc să cumpăraţi astfel de produse eco (care de obicei sunt scumpe), vă puteţi delecta cu o muzică bună şi puţină răbdare, iar în final să aveţi propriile voastre obiecte hand made ecologice.

    Voi începe cu obiecte de iluminat, sunt foarte multe aşa că am selectat câte ceva din fiecare, pentru a vă face o idee ce minunăţii se pot face dintr-o simplă carte sau revistă.

Sursa foto

      Am văzut aceaste floricele de lumină cu ceva timp în urmă şi mi-au plăcut tare mult! Aşa că mi-am propus să îmi umplu casa, cândva, cu flori de lumină:). Promit să folosesc doar cărţi care nu mai pot fi citite!

Sursa foto

      O altă idee de abajur. Creează o lumină mai difuză, mai romantică. Dacă vă plac mai mult culorile, sau doriţi o culoare anume, puteţi pune ,în loc de hârtie, pamblică lată de dantelă, care să aibe bordurile din partea inferioară uşor curbate. Astfel creează aceiaşi senzaţie ca cel de sus; sau puteţi opta pur şi simplu pentru o pânză, mergând pe aceiaşi idee ca şi cu pamblica, cu margini rotunde.

Sursa foto

      Un astfel de coş costă în jur de 35 de dolari. E scump, dar credeţi-mă că îşi mertă banii, pentru că e multă muncă. O spun din proprie experienţă! Bineînţeles, puteţi să îl aveţi fară nici un leu, dacă vă înarmaţi cu răbdare şi ustensilele necesare :).

Sursa foto

Sursa foto

       Rame foto din reviste. Simple, colorate şi cu o textură foarte interesantă. Pot fi folosite şi ca rame pentru oglinzi, sau chiar pentru creearea unor tablouri decorative.

Sursa foto

     Aveţi multe lucruri mărunte şi nu stiţi cum sa le organizaţi? Aceasta e o metoda ideală! A sunat ca o reclama :)). Cutii simple sau borcane, din plastic sau sticlă, ornamentate cu suflet şi bun gust :).

Sursa foto

      Tuburile de la hârtia de toaletă sunt o altă sursă de hârtie care poate fi reciclată. Eu am 2 pungi deja de ele şi încă aştept să găsesc cea mai draguţă metodă de a le recicla :). Asta e una dintre ele. În ele pot fi introduse şi beculeţe micuţe (cum sunt cele de Craciun) prin care se creează o atmosferă de poveste în cameră.

Sursa foto

      Culoare, energie, bucurie! Asta e ceea ce îmi inspiră minunatul panou de coperţi de la capătul patului. Eu una cred că m-aş trezi plină de zâmete în fiecare dimineaţă într-o astfel de atmosferă :).

     Cu siguranţă mai sunt sute de exemple care vi le-aş fi putut arăta, dar sper că v-am deschis “apetitul” să vă găsiţi singuri exemplele cele mai potrivite pentru personalitatea voastră. Spor la creat! ;)

2 Comments

Leave a Comment.