Mirosurile neplăcute din casă

Cum putem îndepărta mirosurile neplăcute?

Poate că această temă nu e una despre care oricine discută cu ușurință, dar m-am hotărât să vă împărtășesc și eu câteva secrete care vă pot scoate din impas. Pentru că m-am confruntat și eu cu această problemă, am citit, am discutat și am aplicat diverse metode pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă am să scriu aici totul :). Mulți dintre voi ( la fel ca și mine) locuiți în chirie, drept urmare  mobilierul, pereții și alte obiecte care nu vă aparțin pot avea reminișcențe de la utilizatorii anteriori, sau pur și simplu prin învechirea lor, pot deveni neplăcute simțului nostru olfactiv.

Miros_urat_1Sursa foto

Iată metodele care pe mine m-au cucerit!

1. Bicarbonatul de sodiu – eu consider acest produs o minune lăsată de Dumnezeu pentru noi! Are atâtea proprietăți benefice încât nu lipsește niciodată din casa mea. Este foarte bun pentru eliminarea mirosului din cameră și din frigider. Puneți pe o farfurioară și lăsați-l 1-2 ore pentru a absorbi mirosul.

2. Cafeaua – dacă aveți dulăpioare în bucătărie sau în debara care vă fac nasul să se strâmbe, puneți o ceșcuță cu un pic de cafea și problema va fi rezolvată.

3. Oțetul – este foarte indicat ca de fiecare dată când spalăm frigiderul și alte dulapuri, să folosim și oțetul. Acesta este un bun dezinfectant și elimina mirosurile de orice fel.

4. Săculeții cu mirodenii – fie că de vorba de mentă, oregano sau levănțică acești săculeți adaugă o mireasmă plăcute hainelor și țin departe moliile.

Miros_urat_3Sursa foto

5. Ulei esențial – dacă faceți parte din oamenii care doresc un miros de flori permanent, puteți opta pentru uleiul esențial. Acesta poate fi aplicat pe carpetă, pe perinuțe sau pe bețișoare de lemn.

6. Cărbunele pentru grătar – este un excelent produs care poate fi amplasat în diferite colțuri ale camerei pentru a absoarbi umezeala.

7. Cojile de portocală și lămâie – sunt foarte fresh, iar prospețimea lor absoarbe orice miros neplăcut.

Miros_urat_2

Sursa foto

8. Lumânarea – este minunată pentru a absorbi mirosul de tutun și fumul de țigară.

9. Zeama de lămâie – amestecată cu apă fierbinte poate fi folosită pentru a îndepărta mirosul urât al chiuvetei.

10. Cimbru – este adesea folosit pentru a neutraliza miroul pantofilor vechi.

Mirosurile neplacuteSursa foto

Înainte de a aplica una din metodele de mai sus ar trebui să te asiguri că apartamentul este curat și să cauți cauza mirosului. Apoi să aplici metodele potrivite pentru mirosurile neplăcute pe care le ai în casă!

11 Comments

 1. A-ti uitat cel mai important (fara suparare) cel mai important mai ales azi cand si caiini au devenit copii(pentru uni).cum se scoate mirosul dintr-o casa in care proprietarul vechi a tinut caini in casa..fara sa schimbi carpetul….

  Reply
  • :) Am omis tocmai pentru ca nu am avut de a face cu aceasta problema. Puteti aplica pe covor bicarbonat de sodiu, sa il lasati cateva ore, sau peste noapte, iar a doua zi sa aspirati carpeta.

   Reply
  • De asemenea puteti spala cu o perie carpetul sau covorul cu apa si otet, proportia fiind la 1 litru de apa o lingura de otet, improspateaza culorile covorului si de asemenea inlatura mirosul. De asemenea se poate lasa la inmuiat in cada daca este posibil in apa calduta si cu otet cateva ore apoi sa spalati covorul si lasati-l la uscat in aer curat (afara pe gard sau pe sarma), in baie sau intr-un loc inchis se poate imbacsi din nou.

   Reply

Leave a Comment.