Tehnici pentru iluminarea camerelor

        Nu trebuie să fii arhitect sau designer ca să știi că lumina naturală este sursa principală de iluminare. Este o sursă care datorită diverselor energii pe care le are, este de neînlocuit. Cu toate acestea sunt situații în care ne confruntăm cu problema lipsei de lumină naturală necesară unei încăperi. Ce facem în aceste situații? Cei mai mulți apelează la o sursă artificială de iluminat. Care sunt principiile unei astfel de iluminări?

Iluminarea camerelor – Ce putem aplica pentru:

1. Intrarea – este cartea de vizită a unei locuințe. Nu mulți dau o importanță deosebită acestei încăperi, tocmai de aceea recomand tuturor să își analizeze cartea de vizită a locuinței lor. Dacă nu este așa cum v-ați dori, atunci vă dau câteva tips-uri. Intrarea trebuie sa fie primitoare, indiferent că locuiți la casă, sau la bloc. Ea ar trebui să invite vizitatorul înăuntru și să ofere acestuia starea de confort. Alegeți un tip de lumină plăcut ochiului, generală, nu foarte puternică, și câteva accente pentru a sublinia intrarea.

 iluminarea camerelor

Sursa foto

2. Bucătăria – are ca funcțiune principală prepararea mâncărurilor, tocmai de aceea ai grijă să te asiguri că zona de lucru este în totdeauna iluminată. Cu siguranță starea și modul în care gătești va influența gustul mâncării. :)

 iluminarea camerelor

Sursa foto

 iluminarea camerelorSursa foto

3. Locul de luat masa – în România este de cele mai multe ori integrat în bucătărie. Lumina recomandată este una ușor difuză. Tipul de iluminatoare folosite sunt cele cu fir lung, astfel masa va fi punctul principal luminat.

 iluminarea camerelor

Sursa foto

suport-lumânări-tip-cutie-l78-cm-500x500

Sursa foto

 

4. Sufrageria – aici se pot folosi diverse tehnici. Fie că se accentuează intrarea în cameră, a pereților, a diverselor opere de artă fie că se folosește o lumină generală pentru întreaga încăpere, nu aveți cum să greșiți. Ambianța camerelor este influențată foarte mult și de culorile folosite. Tocmai de aceea te poți informa aici cum să le folosești.

 iluminarea camerelorSursa foto

5. Biroul – este important ca spațiul de lucru să fie luminat din partea stangă. Această regulă se aplică la orice masă/birou fie că sunteți la serviciu fie că sunteți acasă.

 iluminarea camerelor

Sursa foto

6. Baia – e bine ca oglinda deasupra chivetei să fie prevăzută cu lumină. Aici este punctul de lucru al încăperii, tocmai de aceea e indicat să aveți un iluminator extra pentru această zonă. În rest este de ajuns o lumină generală, sau câteva lumini de intensitate mai scăzută, difuze.

acd156d7405ea5505c9a48dfe5470ad0

Sursa foto

7. Dormitorul – necesită minim 2 feluri de iluminare. Una generală și una difuză. Veiozele sunt de neînlocuit! Mai ales pentru cei care preferă să-și relaxeze mintea cu o carte bună înainte de culcare. Lumânările sunt cireașa de pe tort! :)

33a528d9df9b16ca274c5badb4649b36Sursa foto

1619232_263902423783387_173138536_n

Sursa foto

      Important de reținut este ca aceste iluminatoare să le achiziționați rar și de calitate. Detaliile fac diferența. Un site pe care vi-l pot recomanda cu dragă inimă este INSIGNIS. Câteva din produsele lor le-am ilustrat mai sus, dar mai important e faptul că au o grămadă de decorațiuni interioare care nu se găsesc atât de ușor la noi. Oglinzi, cuiere, ceainice, veioze, vaze…ce să vă spun? O nebunie!

Leave a Comment.