Culorile în casa ta

      Când e vorba de culori e bine să știi cum să le folosești și să utilizezi psihologia culorilor pentru a avea armonia dorită în casă. De multe ori culoarea e văzută doar ca un accesoriu pur estetic. Cu toate acestea culorile în casa ta creează diverse stări profunde emoționale. Tocmai de aceea e bine să te informezi ce culori sunt benefice pentru camerele casei tale.

Culorile în casa

Sursa foto

        Pentru a învăța cum să le utilizezi în mod eficient, e bine de știut ce utilitate are camera pe care dorești să o schimbi. Aceste tipuri de camere se împart în 3: active, pasive și neutre. Culorile deschise și calde crează senzația de cameră mare, luminoasă și primitoare. Cele în ton închis crează o intimitate aparte, spațiu închis și întunecat.

Culorile în casa

Sursa foto

Culorile în casa ta

Albastrul – este o culoare relaxantă, și asta se datorează și faptului că ne duce cu gândul la cer și apă. Ambele privite sunt foarte relaxante și calme. Albastrul odihnește mintea și o ajută să fie limpede. Acesta ajută la o atmosferă intelectuală a unui spațiu de lucru și asta pentru că nu e ușor să te enervezi sau să îți pierzi răbdarea într-o încăpere relaxantă.

Culorile în casa

Sursa foto

Roșul – este culoarea care excită mintea! Fiind o culoare puternică, aceasta incită creativitatea și aduce căldură în încăpere. Există o dualitete puternică în această culoare. Poate fi prietenoasă, dar și agresivă – la fel ca și focul. Stimulează capacitățile psihice și are un impact foarte mare într-o cameră.

Culorile în casa

Sursa foto

 

Galbenul – este de cele mai multe ori asociat cu veselia și căldura. Aduce o energie pozitivă și o luminozitate aparte încăperii, iar asta se datorează și faptului că este asociat cu soarele. Se poate folosi în decorarea încăperilor de la intrare, făcându-le mai primitoare și prietenoase. Galbenul este indicat și în bucătărie, living sau alte camere destinate veseliei. :)

Culorile în casa Sursa foto

Verdele – este o culoare plină de energie și pozitivism, simbolizând primăvara și renașterea. El este considerat și cea mai relaxantă culoare pentru ochi. Verdele este adesea folosit în decorare datorită efectului relaxant pe care îl creează, eliminând stresul și anxietatea. Se poate folosi aproape în toate camerele din casă.

Culorile în casa Sursa foto

Movul – poate fi în nuanțe deschise și închise. Este perfect pentru a solicita imaginația. În nuanțe deschise aduce o stare primăvăratică, cu o adiere proaspătă de lavandă. Nuanțele închise în schimb inspiră eleganță, lux, bogăție și un stil sofisticat.

Culorile în casa

Sursa foto

Portocaliul – este considerată culoarea cea mai caldă. Fiind combinația dintre roșu și galben, adică dintre putere și luminozitate, este o culoare foarte prietenoasă plină de prospețime și senzualitate.

55e2956ea10de5ce356f671ae29d6fe1

Sursa foto

Rozul – este o culoare foarte feminină și suavă. O combinație foarte bună este cea a rozului cu verdele. Împreună acestea aduc primăvara în apartament. Contrastul rozului este ”baby blue”, de aici și atracția fetelor către această culoare. Se poate folosi în camera copiilor, dar și în alte camere datorită senzației de comfort pe care o crează.

81604baffe69f7020aae57b97675401c

Sursa foto

      Acum că am învățat cum să utilizăm culorile în casă, ne putem motiva prin a pune accente de culoare într-un mod benefic personalității noastre.

Mâine voi anunța un concurs plin de culoare! Vor fi 3 cadouri!!!

 

 

2 Comments

Leave a Comment.