Balconul ca o grădină

        Mulți dintre noi au balcoanele pline de unelte mecanice, butoaie cu murături, rufe la uscat sau alte măruțișuri aruncate într-un colț uitat de vreme. A venit primăvara așa că vă provoc la o curățenie generală care că conțină și balconul din apartamentul vostru.

        Vă provoc să vă puneți imaginația la contribuție și să vă creați propria voastră grădină în apartament. De câte ori v-ați dorit să locuiți la casă pentru a avea puțină verdeață, pentru a savura micul dejun într-o atmosferă naturală unde să vă puteți bucura de mireasma florilor și de razele calde ale soarelui? :)

Balconul terasă

balconulSursa foto

        Eu nu vă pot spune unde să vă puneți toate uneltele, murăturile și alte obiecte existente în prezent în balconul vostru, dar vă pot sfătui cum să vă transformați balconul într-o cameră de vară exterioară, de care să vă bucurați și voi și admiratorii trecători.

balconulSursa foto

Și eu fac parte din acei admiratori trecători, mai tot timpul îmi fug ochii după florile pline de culori care atârnă în bătaia vântului, lăsând mireasma proaspătă de vară. :)

balconulSursa foto

       Primul pas e să scoateți tot ce aveți în balcon și să îl curățați până la ultimul centimetru.

balconulSursa foto

balconul

Sursa foto

        Apoi, dacă nu aveți nici o idee de la care să porniți, căutați exemple de astfel de amenajări care vă sunt pe plac. Combinațile, organizațile și decideți ce doriți să realizați în mica voastră grădină. Să începeți întotdeauna de la obiectele mari la cele mici, de la brut la finisaj.

balconulSursa foto

balconulSursa foto

De exemplu podeaua: poate doriți una de lemn, caldă pentru picioare, și numa bună pentru făcut plajă, sau poate doriți gresie care să fie ușor de curățat și deloc pretențioasă. Apoi pereții: poate au nevoie să îi rezugrăviți, sau poate aplicați panouri de bambus sau stuf. Urmează obiectele de mobilier, iar în ultima fază sunt florile și alte accesorii.

balconul

Sursa fotobalconulSursa foto

balconulSursa foto

Johner Bildbyra AB+46 8 644 83 30info@johner.sesales@johner.se

Sursa fotobalcon_gradina_13Sursa foto

        În prezent apartamentul meu nu are balcon, dar visez la unul plin de culori și prospețime pentru viitorul apropiat. :D

balcon_gradina_14Sursa foto

3 Comments

Leave a Comment.