Apartament renovat de Sergi Pons

      Ador aceste tipuri de renovări, în care arhitectul păstrează originalul, ba chiar îl scoate în evidență prin elementele noi pe care le aduce.  Acest apartament renovat se găsește în Les Corts (Spania) aproape de Barcelona unde arhitecții de la Sergi Pons au realizat o lucrare de nota 10. Locuința aparține secolului al XIX-lea având elemente foarte puternice la partea superioară, și anume arcele din cărămidă.

Apartament renovat

Apartament renovat

Apartament renovat

Sursa foto

      Inițial apartamentul era împărțit în camere mici, care ascundeau frumusețea pereților și întunecau încăperile. Tocmai de aceea primul pas care s-a realizat a fost de a elimina aceste partiții, și de a deschide spațiul. Peretele original din piatră a fost expus iar tavanul cu bolte din cărămidă și lemn a reînviat spațiile. Ca element nou și modern a fost plasat un cub alb chiar în centrul apartamentului. Acesta conține bucătăria și baia. Cele două încăperi au o intimitate aparte, cu toate acestea continuitatea vizuală a spațiului liber nu este întreruptă.

Apartament renovat

Apartament renovat

Apartament renovatSursa foto

         Materialele existente în apartament sunt de natură pură: piatră, lemn, cărămidă toate având calități superioare deosebite.

        Proprietarul norocos al acestui apartament renovat, Yuna, este un japonez stabilit în Spania. Acesta se bucură de frumusețea stilului vechi într-o manieră modernă.

Apartament renovat

sergi pons

sergi pons

Apartament renovat

sergi pons

Sursa foto

Leave a Comment.