Experiment – Abajur din ață și …

Am început cu experimentele – abajur din ață

        Acum doi ani am realizat un abajur din ață întărit cu aracet, dar problema era că această metodă era eficientă doar dacă ața era albă ( întrucât aracetul e alb, rămâneau pete pe ața colorată), astfel că am căutat ce alte metode mai sunt pentru a confecționa un astfel de abajur colorat. Și am găsit: se poate întării cu sirop de zahăr!

Abajur din ață

     Așa că m-am pus pe treabă, am cumpărat o ață strident colorată, am făcut siropul și am reușit să fac abajurul. Metoda este tare lipicioasă, necesită multă răbdare și timp, dar posibilul rezultat merita efortul. A doua zi am văzut rezultatul: o altă metodă care nu se aplică pentru sfoara colorată. Zahărul a întărit foarte bine abajurul, dar din păcare au rămas cristale foarte vizibile, mai ales în partea de jos, unde gravitația își chema picăturile zaharisite.

Abajur din ață

Am schimbat concentrația zahărului, pentru a fi sigură dacă această metodă poate sau nu să fie folosită, dar dezamăgirea a fost aceiași!

Abajur din ață

Voi continua să caut până găsesc cea mai eficientă metodă pentru un abajur din ață demn de a fi pus în funcțiune! :)

2 Comments

  1. Nu există și glue transparent? Eu știu că există niște cutiuțe de „Bison”, în variantă incoloră….sau, poți încerca, eventual, cu lac de mobilă, lac de piatră sau lac finisaj pentru tablouri pentru că și acestea sunt lipicioase…și lacul e lac, adică transparent! Zic și eu! ;)
    Spor la treabă! Mie îmi plac și degradeurile de alb lăsate pe sfoara roșie…abajurul are mai multă viață și ceva mai mult volum :)

    Reply

Leave a Comment.