Cum să faci un abajur din ață?

       Acum ceva timp am făcut un concurs pentru voi, iar premiul era acest minunat abajur din ață. Mi-am spus să vă împărtășesc acest tutorial, să vă bucurați și voi de un astfel de abajur în casa voastră. Este nevoie de răbdare, îndemânare și un ajutor din partea unei persoane :). Alexandra ( fericita câștigătoare) mi-a spus că îi place tare mult, mă bucur că e pe gustul ei, și sper să fie și pe al vostru.

Abajur din ata

Abajur din ață

Acum să începem cu materialele necesare : un balon ( de preferat cât mai rotund și cât mai mare), aracet, un compas, ață pentru tricotat (ce culoare doriți voi, Alexandra a dorit să fie alb :) ) și un mic vas.

Abajur din ata

A. Prima oară trasați un cerc pe balon cu ajutorul compasului. Aveți grijă să nu se spargă.

B. Puneți aracet în vas, apoi cu grijă începeți să îmbibați ața, astfel încât să nu se încurce.

Abajur din ata

 

C. Luați ața și aplicați-o pe balon după propriul vostru gust. Ideal ar fi să fie cât mai diversificate unghiurile dintre ațe.

D. Aveți grijă la cercul trasat pe balon. El trebuie să ramână gol, pentru ca la sfârșit să puteți introduce becul în abajur.

Abajur din ata

E. Aplicați ață în funcție de câtă lumină vă doriți în cameră.

F. Lăsați abajurul la uscat 24 de ore.

G. Încet scoateți balonul din abajur și verificați imperfecțiunile. Resturi de aracet pot rămâne în spațiile libere dintre ațe. Eliminați-le!

Abajur din ata

Acum e gata de pus în cameră! Enjoy it!

 

10 Comments

 1. Stiam de mult tehnica abajurului din ata. Anul trecut cand matza mea cea pacatoasa a spart abajurul de sticla al lampadarului, l-am inlocuit cu unul de felul asta, dar, fiindca trebuia sa stea in sus, n-a tinut si s-a pleostit. Dar puse in sistem atarnator :) sunt foarte bune si dragute.

  Reply
  • Buna Aleca, bine ai venit printre noi :). Cand realizezi abajurul se lasa o gaura rotunda cu diametrul de aproximativ 12 cm. Ca sa iasa rotunda perfect , poti folosi un compas, un capac, etc.

   Reply
 2. Buna,

  Am facut un abajur dar din ata de canepa…intrebarea mea este daca sta becul aprins mai mult timp nu se intampla nimic? gen topire sau chiar ardere? Mersi!

  Reply
  • …am facut asa ceva in urma cu multi, multi ani in urma pe minge de plaja ,in interior aveam bec cu incandescenta , nu numai ca nu au fost nici un fel de probleme , ba , mai mult ,structura s-a rigidizat capatand o rezistenta nesperata in timp !….

   Reply

Leave a Comment.